IN HET ZONNETJE GEZET!

Tijdens de traditionele Winterbijeenkomst 2018, waarbij de vrijwilligers van Het Walchers Costuum worden bedankt voor hun medewerking aan het afgelopen seizoen, zijn drie mensen speciaal in het zonnetje gezet.

Allereerst bedankte de voorzitter Jolien Sturm-Francke, die na vele jaren afscheid nam als bestuurslid.

Jolien werd verrast met een speciaal gemaakt fotoboekje waarin alle tentoonstellingen staan die zij in Museum Veere mede vorm gaf. De voorzitter vertelde dat Jolien als expert van de Walcherse mannendracht was binnengehaald in het bestuur, maar dat zij al snel blijk gaf van vele markten thuis te zijn. Jolien heeft jarenlang vele functies binnen het bestuur gehad en zal zeker heel erg gemist worden!

                                                                 

Nog twee dames werden in het zonnetje gezet, namelijk Rita Maljers en Jolanda Jacobsen.  Tijsens de Historische Markten in Veere verzorgen zij wekelijks de koffie en thee aan de standhouders. Ook zijn ze actief met de kinderen in de weer tijdens deze middagen. Ze doen dit met veel plezier, zelfs tijdens storm en regenachtige dagen.

Omdat Jolanda helaas verhinderd was nam Rita mede namens haar de bloemen in ontvangst.

  

————————————————————————————————————————————-

STREEKDRACHTENDAG 2017

Zaterdag 2 september 2017 organiseerde Vereniging Axelse Klederdrachtgroep de Streekdrachtendag 2017 te Axel, waar vele mooie Zeeuwse drachten te bewonderen waren. Ook Het Walchers Costuum was erbij!

Een kleine foto-impressie.

 

 

 

JUBILEUMTOCHT WALCHERS COSTUUM 

Op 10 juni organiseerde Stichting Het Walchers Costuum in samenwerking met Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland een unieke tocht door de Walcherse Manteling: ‘Uut rieën’.

Vrijwilligers van Het Walchers Costuum maakten in het kader van hun 30-jarig jubileum in Walcherse dracht een rondrit in originele boerenwagens, getrokken door de stoere Zeeuwse paarden van Het Werkend Trekpaard.

De tocht startte om circa 9.30 uur op landgoed Overduin te Oostkapelle, waarna er door de Manteling naar Domburg gereden werd. Rond het middaguur werd er een uur lang gepauzeerd voor het Badhotel, waar de stoet voor belangstellenden te bewonderen viel. Omstreeks 13.30 uur volgde een korte rondrit door de Domburgse hoofdstraten en aan het eind van de middag eindigde de rit weer bij Overduin.