Met het verstrijken van de tijd zijn er steeds minder mensen die de originele Walchers streekdracht nog dagelijks dragen. Momenteel zijn er nog ongeveer 30 vrouwen in dracht, voornamelijk in de dorpen Arnemuiden en Westkapelle. De Walcherse mannen hebben hun karakteristieke zwarte boerenkostuums al in de jaren vijftig van de vorige eeuw afgelegd.

P1170756

Mede door giften en schenkingen en door jaarlijkse bijdragen van donateurs is de collectie kledingstukken en sieraden van Het Walchers Costuum in de loop van de jaren flink uitgebreid. Sinds enkele jaren kan gebruikt gemaakt worden van een depot in Museum Veere, waar de kledingcollectie zorgvuldig bewaard wordt.

Complete kostuums, maar ook onderdelen van de Walcherse dracht en in het bijzonder sieraden kunnen aan Het Walchers Costuum gedoneerd worden. Mede hierdoor kan Het Walchers Costuum een substantiële bijdrage leveren aan het koesteren en bewaren van dit Walchers cultureel erfgoed.

Heeft u kledingstukken en/of sieraden van de Walcherse dracht en zoekt u daar een geschikte bestemming voor? Neem dan contact met ons op!