STREEKDRACHTENDAG WESTKAPELLE 2018

Op zaterdag 25 augustus organiseerde Stichting De Zeeuwse Streekdrachten alweer de 10e jaarlijkse Streekdrachtendag, een jubileum dus! Stichting Cultuurbehoud Westkapelle had dit jaar alle deelnemende streekdrachtgroepen uitgenodigd om naar Westkapelle op Walcheren te komen. Zo’n 125 deelnemers in hun lokale klederdracht waren van de partij.

Na de officiële opening door burgemeester Van der Zwaag van Veere vertelde goudsmid Lau Minderhoud uitgebreid over zijn werk als 55 jaar goudsmid. Tevens was er een zeer uitgebreide collectie streeksieraden te bewonderen. Na de lunch vertrok het gezelschap naar het Polderhuis. Daar werd een groepsfoto gemaakt van alle deelnemende groepen.

 

Vervolgens vertrok men per defilé door het dorp richting Markt waar het ringrijden plaatsvond.

#Westkapelle Verkleederdracht 2018

Geplaatst door Westkapelle-info op Zaterdag 25 augustus 2018

Om drie uur vond op de Libertybrug bij het Polderhuis de VERklederdrachtenshow plaats, waarbij de deelnemers zich voor hun creaties hadden laten inspireren door de Zeeuwse streekdrachten. Een ontzettend leuk evenement, waarbij verrassende creaties werden getoond. Winnares werd Astrid Slump met een prachtige avondjurk. Het Walchers Costuum reikte een aanmoedigingsprijs uit aan Corrie Maljaars, met als model haar dochter Marian. Corry ontwierp en maakte een prachtige moderne versie van het Walcherse jak met kanten mouwen.

    

Als afsluiting van deze dag was er een optreden door het Westkappels Koor.

Hier enkele foto´s van onze vrijwilligers:

Foto’s: Lisette van Peenen Fotografie

Wij danken de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle hartelijk voor de organisatie van deze geweldige dag!

—————————————————————————————————————————————————————-

ESPA CONGRES DOMBURG

Op 23 mei werd Het Walchers Costuum uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het ESPA Congres, welke door de Gemeente Veere te Domburg werd gehouden. Een afvaardiging van de stichting verzorgde een kleine presentatie die zeer in de smaak viel bij zowel bezoekers van het congres, als bij de organisatie. Een kleine foto-impressie vindt u hieronder.

 


RABO CLUBKASCAMPAGNE 2018

Ook in 2018 heeft Het Walchers Costuum meegedaan aan de Rabobank Clubkascampagne.

 

Veel mensen hebben ook dit jaar weer op Het Walchers Costuum gestemd, dit leverde onze stichting € 352,66 op!

Onze hartelijke dank!

—————————————————————————————————————————————————–

IN HET ZONNETJE GEZET!

Tijdens de traditionele Winterbijeenkomst 2018, waarbij de vrijwilligers van Het Walchers Costuum worden bedankt voor hun medewerking aan het afgelopen seizoen, zijn drie mensen speciaal in het zonnetje gezet.

Allereerst bedankte de voorzitter Jolien Sturm-Francke, die na vele jaren afscheid nam als bestuurslid.

Jolien werd verrast met een speciaal gemaakt fotoboekje waarin alle tentoonstellingen staan die zij in Museum Veere mede vorm gaf. De voorzitter vertelde dat Jolien als expert van de Walcherse mannendracht was binnengehaald in het bestuur, maar dat zij al snel blijk gaf van vele markten thuis te zijn. Jolien heeft jarenlang vele functies binnen het bestuur gehad en zal zeker heel erg gemist worden!

                                                                 

Nog twee dames werden in het zonnetje gezet, namelijk Rita Maljers en Jolanda Jacobsen.  Tijsens de Historische Markten in Veere verzorgen zij wekelijks de koffie en thee aan de standhouders. Ook zijn ze actief met de kinderen in de weer tijdens deze middagen. Ze doen dit met veel plezier, zelfs tijdens storm en regenachtige dagen.

Omdat Jolanda helaas verhinderd was nam Rita mede namens haar de bloemen in ontvangst.

  

————————————————————————————————————————————-