KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VRIJWILLIGSTER HET WALCHERS COSTUUM

 

Op vrijdag 26 april 2019 heeft het Koning Willem-Alexander behaagd om onze vrijwilligster

LIZA VAN DER HEIJDEN-VAN DER WERFF

de koninklijke onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ toe te kennen vanwege haar jarenlange bijdragen aan de Zeeuwse streekdrachten.

Liza en haar man Wim van der Heijden zijn al jarenlang gewaardeerde en gerespecteerde vrijwilligers van Het Walchers Costuum.  Liza is tevens bestuurslid bij stichting de Zeeuwse Streekdrachten, en mede-auteur van de uitgaven ‘De Zeeuwse streekdrachten 1900-2000’ en De Zeeuwse Streekdrachten, handboek voor het maken van kleding’. Ook was Liza voormalig ouderling bij de Protestantse Gemeente Kleverskerke.

Het Walchers Costuum feliciteert Liza hartelijk met de ontvangst van deze koninklijke onderscheiding!

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

STREEKDRACHTENDAG WESTKAPELLE 2018

Op zaterdag 25 augustus organiseerde Stichting De Zeeuwse Streekdrachten alweer de 10e jaarlijkse Streekdrachtendag, een jubileum dus! Stichting Cultuurbehoud Westkapelle had dit jaar alle deelnemende streekdrachtgroepen uitgenodigd om naar Westkapelle op Walcheren te komen. Zo’n 125 deelnemers in hun lokale klederdracht waren van de partij.

Na de officiële opening door burgemeester Van der Zwaag van Veere vertelde goudsmid Lau Minderhoud uitgebreid over zijn werk als 55 jaar goudsmid. Tevens was er een zeer uitgebreide collectie streeksieraden te bewonderen. Na de lunch vertrok het gezelschap naar het Polderhuis. Daar werd een groepsfoto gemaakt van alle deelnemende groepen.

 

Vervolgens vertrok men per defilé door het dorp richting Markt waar het ringrijden plaatsvond.

#Westkapelle Verkleederdracht 2018

Geplaatst door Westkapelle-info op Zaterdag 25 augustus 2018

Om drie uur vond op de Libertybrug bij het Polderhuis de VERklederdrachtenshow plaats, waarbij de deelnemers zich voor hun creaties hadden laten inspireren door de Zeeuwse streekdrachten. Een ontzettend leuk evenement, waarbij verrassende creaties werden getoond. Winnares werd Astrid Slump met een prachtige avondjurk. Het Walchers Costuum reikte een aanmoedigingsprijs uit aan Corrie Maljaars, met als model haar dochter Marian. Corry ontwierp en maakte een prachtige moderne versie van het Walcherse jak met kanten mouwen.

    

Als afsluiting van deze dag was er een optreden door het Westkappels Koor.

Hier enkele foto´s van onze vrijwilligers:

Foto’s: Lisette van Peenen Fotografie

Wij danken de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle hartelijk voor de organisatie van deze geweldige dag!

—————————————————————————————————————————————————————-

ESPA CONGRES DOMBURG

Op 23 mei werd Het Walchers Costuum uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het ESPA Congres, welke door de Gemeente Veere te Domburg werd gehouden. Een afvaardiging van de stichting verzorgde een kleine presentatie die zeer in de smaak viel bij zowel bezoekers van het congres, als bij de organisatie. Een kleine foto-impressie vindt u hieronder.