RABO CLUBSUPPORT

Ook dit jaar doet Stichting Het Walchers Costuum weer mee aan de actie Rabo Clubsupport! Na een lange periode waarin de stichting geen activiteiten kon ontwikkelen – en dus geen inkomsten kon genereren – hopen bestuur en medewerkers nu heel graag op uw stem!

Het is een grote wens van het bestuur om een registratieprogramma aan te kunnen schaffen, waarmee alle zo zorgvuldig in het depot opgeslagen kledingstukken en sieraden vakkundig digitaal geregistreerd kunnen worden. Helpt u mee om dit voor elkaar te krijgen? Stem dan op Stichting Het Walchers Costuum!!

WIE DE JEUGD HEEFT…

De afgelopen tijd stonden de kinderen centraal bij Het Walchers Costuum!

Het begon met Esther en Jolynn, die in de Walcherse kinderdracht werden aangekleed door vrijwilligers Ilse en Els. Esther en Jolynn namen samen met hun klasgenootjes uit groep 8 afscheid van de Herman Faukeliusschool in Middelburg. Sinds een aantal jaar komt héél de klas in Walcherse dracht naar school om de laatste schooldag te vieren, een prachtige traditie die hopelijk nog vele jaren zal voortduren. Het Walchers Costuum vond het erg leuk om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Verder was er vanaf 27 juli 2021 elke dinsdagmiddag weer een Historische Markt in Veere! Dit seizoen niet, zoals gebruikelijk, op de Markt, maar op het Bastion. Uiteraard werden de hierbij geldende maatregelen in acht genomen.

Wat nog leuker was, is dat Jolynn, Esther, Sophie, Anne, Jenthe, Bart en Sietse óók op deze markten aanwezig waren! Op de Historische Markten zagen zij er prachtig uit, en ze werden dan ook veelvuldig op de foto vastgelegd.

De kinderen werden verwend door Frituur de Combuis in Veere waar ze spontaan frietjes, ijs en limonade kregen aangeboden kregen!

Lisette van Peenen maakte een prachtige serie foto’s van de kinderen in en rond het mooie stadje Veere.