In Memoriam

Verdrietig melden wij het heengaan van onze trouwe vrijwilliger

Kees Langebeeke

Kees overleed op 4 februari 2019 in de leeftijd van 84 jaar.

 

 

Kees was jarenlang een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij onze stichting. Samen met zijn vrouw Sjaan vormde hij tijdens de presentaties een prachtig beeldbepalend Walchers paar.  In 2014 werd Kees gekozen tot de prontste boer van Walcheren, een titel waar hij zeer trots op was. Na het overlijden van Sjaan in 2016 was het voor Kees niet meer haalbaar om deel te nemen aan onze shows. Wij missen hun beider aanwezigheid.

Bestuur en vrijwilligers van Het Walchers Costuum wensen kinderen, kleinkinderen en overige familieleden heel veel sterkte met dit verlies.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

STREEKDRACHTENDAG WESTKAPELLE 2018

Op zaterdag 25 augustus organiseerde Stichting De Zeeuwse Streekdrachten alweer de 10e jaarlijkse Streekdrachtendag, een jubileum dus! Stichting Cultuurbehoud Westkapelle had dit jaar alle deelnemende streekdrachtgroepen uitgenodigd om naar Westkapelle op Walcheren te komen. Zo’n 125 deelnemers in hun lokale klederdracht waren van de partij.

Na de officiële opening door burgemeester Van der Zwaag van Veere vertelde goudsmid Lau Minderhoud uitgebreid over zijn werk als 55 jaar goudsmid. Tevens was er een zeer uitgebreide collectie streeksieraden te bewonderen. Na de lunch vertrok het gezelschap naar het Polderhuis. Daar werd een groepsfoto gemaakt van alle deelnemende groepen.

 

Vervolgens vertrok men per defilé door het dorp richting Markt waar het ringrijden plaatsvond.

#Westkapelle Verkleederdracht 2018

Geplaatst door Westkapelle-info op Zaterdag 25 augustus 2018

Om drie uur vond op de Libertybrug bij het Polderhuis de VERklederdrachtenshow plaats, waarbij de deelnemers zich voor hun creaties hadden laten inspireren door de Zeeuwse streekdrachten. Een ontzettend leuk evenement, waarbij verrassende creaties werden getoond. Winnares werd Astrid Slump met een prachtige avondjurk. Het Walchers Costuum reikte een aanmoedigingsprijs uit aan Corrie Maljaars, met als model haar dochter Marian. Corry ontwierp en maakte een prachtige moderne versie van het Walcherse jak met kanten mouwen.

    

Als afsluiting van deze dag was er een optreden door het Westkappels Koor.

Hier enkele foto´s van onze vrijwilligers:

Foto’s: Lisette van Peenen Fotografie

Wij danken de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle hartelijk voor de organisatie van deze geweldige dag!

—————————————————————————————————————————————————————-

ESPA CONGRES DOMBURG

Op 23 mei werd Het Walchers Costuum uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het ESPA Congres, welke door de Gemeente Veere te Domburg werd gehouden. Een afvaardiging van de stichting verzorgde een kleine presentatie die zeer in de smaak viel bij zowel bezoekers van het congres, als bij de organisatie. Een kleine foto-impressie vindt u hieronder.