In Memoriam

Verdrietig moeten wij melden dat afgelopen vrijdag 9 april 2021 na een ernstig ziekbed overleden is onze vrijwilligster

MAYA DE KLERK-HEIJBOER

Maya mocht slechts 61 jaar oud worden.

Maya was een streekdrachtliefhebster in hart en nieren. Naast vrijwilligster bij Het Walchers Costuum was zij ook actief betrokken bij Klederdrachtgroep Mooi Zeeland. Wij herinneren ons Maya als een enthousiaste deelneemster aan onze shows: zij was altijd tot in de puntjes gekleed in de Walcherse dracht. Maya had nog heel vaak met ons mee willen doen en had het plan om het mutsen plooien nog eens onder de knie te krijgen.

Bestuur en vrijwilligers van Stichting Het Walchers Costuum wensen Maya’s man, kinderen, kleinkinderen en overige naasten heel veel sterkte toe met dit verlies.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

VERKLEDERDRACHTSHOW IN WESTKAPELLE

Zaterdag 5 september 2020 vond in Westkapelle de Verklederdrachtshow plaats. In plaats van de ‘Verklederdrachtendag’ was er in verband met de coronamaatregelen een aangepast programma georganiseerd. Het Walchers Costuum was gevraagd om bij Het Polderhuis een kleine show te verzorgen, waarin de geschiedenis van de Walcherse streekdracht tot leven werd gebracht. Ladyspeaker Ilse Loos en zeven vrijwilligers hadden zich op hun prontst aangekleed om het aanwezige publiek en de deelnemers aan de Verklederdrachtshow te laten zien hoe de dracht vanaf 1800 tot heden gedragen werd. En dat allemaal coronaproof!

Trotse winnares van de Verklederdrachtshow was Veerle van Mourik, hier te zien in haar winnende creatie.

Foto’s van Els Matthijssen, Leni Provoost en Stefanie Huibregtse


VRIJWILLIGSTER IN HET ZONNETJE GEZET

Tijdens de afgelopen Winterbijeenkomst heeft het bestuur van Stichting Het Walchers Costuum vrijwilligster Iris Flipse in het zonnetje gezet.

Voorzitter Thijs Breel roemde de inzet van de jongste senior vrijwilligster over het afgelopen jaar: Iris onderhoudt de contacten met de vrijwilligers van de stichting; plaatst berichten op Facebook; helpt indien nodig als verkoopster bij de verkoop- en informatiekraam van de stichting; knutselt koelkastmagneetjes voor de verkoop; speurt naar oude Walcherse sieraden op het internet, en is tevens aspirant bestuurslid.

Bovendien is Iris een zeer enthousiast draagster van de oude dracht uit circa 1790, die zij met veel verve draagt!

De voorzitter sprak niet alleen zijn waardering uit over het vele werk wat Iris de afgelopen tijd gedaan heeft, maar zag het ook als een aanmoediging om als stichting zo verder te gaan bij het enthousiast maken van jonge mensen voor de streekdracht.

Tijdens het aanbieden van een mooie bos bloemen ontving Iris een geweldig applaus!

Op dezelfde bijeenkomst feliciteerde de voorzitter tevens Ilse Loos (niet alleen secretaris, maar alles-doener voor de stichting) en haar man Willem Loos met hun 50-jarig huwelijksjubileum op 16 januari 2020.

Hij wenst het gouden echtpaar nog vele gezonde en gelukkige jaren toe!