Sinds 2011 is Het Walchers Costuum gastconservator van Museum Veere. Na een aantal unieke wisseltentoonstellingen over de Walcherse streekdracht – met prikkelende titels als: ‘Daagse dracht, zondagse pracht’; ‘Ambacht en Dracht’ en ‘Zwoegen en Zwieren’ – is de Walcherse streekdracht sinds 2016 te bewonderen in een eigen ruimte op de eerste verdieping van Museum Veere.

Op 9 juni 2023 werd een nieuwe tentoonstelling geopend, die als titel kreeg: ‘Om door een ringetje te halen’. Ringrijden hoort bij Zeeland. Het is ons immaterieel erfgoed. De sport stamt mogelijk al uit de Middeleeuwen. Door de eeuwen heen heeft het Ringrijden zich ontwikkeld van folklore en traditie tot topsport, en het is tevens één van de weinige sporten waarbij mannen en vrouwen, jongens en meisjes gezamenlijk deelnemen.

‘Om door een Ringetje te halen’ is een samenwerking tussen Museum Veere, de Zeeuwse Ringrijders Vereniging, ringrijlegende Wim Maljers en de Stichting Het Walchers Costuum. Verschillende objecten uit museale en persoonlijke collecties zijn voor dit bijzondere project eenmalig uitgeleend – uit heel Zeeland en daarbuiten. Hieronder topstukken als de Koninklijke bekers van de Koninginnen Wilhelmina en Juliana en de bijzondere Frank-beker. De bezoeker krijgt de unieke kans een groot aantal objecten van de Ringrijsport te zien die zelden samen zijn getoond.

Om door een Ringetje te halen is te zien in de Schotse Huizen van 9 juni  t/m 5 november 2023.