Het Walchers Costuum beschikt inmiddels over een enorm uitgebreide kennis over de Walcherse streekdracht, zoals die zich in de loop van ruim tweehonderd jaar heeft ontwikkeld. Deze kennis beslaat niet alleen de kleding die gedragen werd, maar ook de sieraden en de gebruiken zoals die vroeger op het Walcherse platteland voorkwamen. Deze kennis delen wij graag met anderen. Naast de streekdrachtshows, die in de zomermaanden in diverse Walcherse dorpen gegeven worden (zie agenda) verzorgen wij op aanvraag presentaties en lezingen.

U kunt ons inhuren voor presentaties met een klein of groot aantal mensen in dracht. Ook het verzorgen van lezingen behoort tot de mogelijkheden. Deze kunnen ook aan huis gegeven worden, of bij speciale gelegenheden.

Vrijwilligers van Het Walchers Costuum worden met regelmaat gevraagd te figureren bij historische opnamen, activiteiten en fotoshoots. Zo figureerden zij o.a. bij de documenaire Brieven uit Veere van programmamaker Joop Span over Nescio; bij de Son et Lumiere 150 jaar Badhotel Domburg, door Gijs Haak en Fifi Visser en bij Veere op Stoom in 2016.